• Subaru Primaire Veiligheid

    Primaire Veiligheid

Primaire Veiligheid

Vanaf zijn prilste begin werd Subaru altijd gedreven door het verlangen om zijn chauffeurs gemoedsrust en rijplezier te bezorgen.
Al in advertenties voor de Subaru 360 (die geïntroduceerd werd in 1958) wees Subaru op de voordelen van een uitstekend zicht rondom, waardoor de bestuurder veilig naar links en rechts kon kijken bij een spoorwegovergang.
Met Primaire Veiligheid verbeteren we de veiligheid van de voertuigen al van bij de ontwerpfase, en niet door er achteraf functies aan toe te voegen.

Gemakkelijk te besturen, minder ongevallen.

Subaru is ontstaan uit een vliegtuigfabrikant. Omdat tijdens het vliegen de kleinste bedieningsfout ernstige gevolgen kan hebben, zit het creëren van een zo veilig mogelijke besturingsomgeving al van bij het begin in ons DNA. Vanuit deze veiligheidsfilosofie legt Subaru de nadruk op het elementaire design van de auto, zoals zijn oppervlakken en zijn bediening, en willen we een heldere, handige en comfortabele ruimte creëren waarin de bestuurder zich volledig op het rijden kan concentreren.

Streven naar aanrijdingsvrije auto's.

Subaru heeft zijn auto's zo ontworpen dat voorwerpen van ongeveer een meter hoog duidelijk zichtbaar zijn door de ruiten aan beide zijden.Daardoor kunnen de bestuurders kinderen en andere obstakels in de buurt goed zien. Elk aspect van de auto, van de positie van de buitenspiegels tot de vorm van het driehoekige ruitje in de portieren, is ontworpen met een specifiek doel voor ogen.
Onze knowhow op het gebied van Primaire Veiligheid komt tot uiting op de meest onwaarschijnlijke plaatsen, zoals in de natuurlijke rijpositie, in de stoelen die ervoor zorgen dat u minder snel vermoeid raakt, en zelfs in onze intuïtieve schakelaars.
Wanneer bestuurders zich ongestoord op het rijden kunnen concentreren, daalt het risico op ongevallen. Daarom houdt Subaru bij het ontwerpen van zijn auto's voortdurend rekening met zijn grootste droom: ongevallen voorkomen.

Een optimaal zicht in elke situatie

Als gevaar al vroeg gedetecteerd wordt, kan dit ongevallen helpen te voorkomen. Subaru heeft hard gewerkt om dode hoeken te minimaliseren en het zicht te verbeteren, zelfs in moeilijke omstandigheden zoals 's nachts of bij regenweer.

Dode hoeken minimaliseren

In zijn designs streeft Subaru ernaar dode hoeken te minimaliseren en een uitstekend zicht te bieden vanuit de bestuurdersstoel.
Zo houdt Subaru de stijlen zo smal mogelijk om het voorruitoppervlak te vergroten – vanzelfsprekend zonder in te binden op de bescherming van de passagiers – en zitten de ruitenwissers vooraan buiten het gezichtsveld opgeborgen om de bestuurder een maximaal zicht te verschaffen. Ook de vorm van de carrosserie is zodanig ontworpen dat de bestuurder de afmetingen van de auto beter kan inschatten. Een uitstekend zicht en geen obstructies in de gezichtslijn zorgen voor veiliger rijden.

Automatische koplampen

Dankzij een lichtsensor worden de koplampen automatisch ingeschakeld als het donker wordt. Zo hoeft de bestuurder er zelf niet aan te denken om zijn lampen aan te doen 's avonds of wanneer hij door een tunnel rijdt. Dit geeft niet alleen de bestuurder een beter zicht, het maakt de auto ook beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Subaru's veiligheidsfilosofie streeft naar een veilige omgeving voor de bestuurder, de passagiers, de andere voertuigen en de voetgangers.

Automatische regensensor

Een regensensor detecteert waterdruppels op de voorruit en schakelt de ruitenwissers in, waarbij het wisinterval en de wissnelheid worden aangepast aan de hoeveelheid regen. Dit helpt de bestuurder in omstandigheden waarbij hij zich moet concentreren op het sturen, zoals bij hevige regen, sneeuw of andere moeilijke rijomstandigheden.

Optimale rijpositie.

Een optimale rijpositie, waarin de bestuurder zijn armen en benen natuurlijk kan bewegen, zorgt ervoor dat hij minder snel vermoeid raakt, wat op zijn beurt de veiligheid en het rijcomfort verbetert. Het stelt de bestuurder ook in staat de auto nauwkeurig te sturen wanneer hij moet uitwijken om een ongeval te voorkomen.
Subaru heeft zijn cockpit zodanig ontworpen dat elke bestuurder een optimale rijpositie kan vinden.

Verstelbare bestuurdersstoel

De bestuurdersstoelen van Subaru kunnen zodanig worden ingesteld dat iedereen, ongeacht zijn postuur, een optimale rijpositie kan vinden. Dankzij de elektrische verstelling van de hoogte, hoek, lengterichting en rugleuning van de stoel kan de bestuurder moeiteloos zijn meest comfortabele zithouding instellen. Een ontspannen rijpositie zorgt ervoor dat de bestuurder op lange ritten minder snel vermoeid raakt, wat op zijn beurt de veiligheid bevordert.

In hoogte en lengte instelbaar stuurwiel

Het verstelbare stuurwiel kan zowel naar omhoog en omlaag gekanteld worden, als in de lengte versteld worden. Het is gemakkelijker om nauwkeurig te sturen met een stuurwiel dat correct is ingesteld, en bovendien vermindert dat het risico op een aanrijding.

Comfortabele stoelen

Subaru-stoelen hebben een ergonomisch design: ze bieden een comfortabeler zitcomfort, zorgen ervoor dat u minder snel vermoeid raakt en absorberen de trillingen van het wegdek.Het gewicht van de passagier wordt gelijkmatig verdeeld over een zo groot mogelijk stoeloppervlak.
De stoel biedt een hoog comfortniveau met matige zachtheid, en een stevige ondersteuning van het lichaam om vermoeidheid op lange ritten tegen te gaan.

Intuïtieve interface

Bestuurders wenden soms even hun blik af om op het navigatiescherm te kijken of de airconditioning in te stellen. Om dit te voorkomen heeft Subaru een gebruiksvriendelijk bedieningsoppervlak ontworpen. Het navigatiescherm is bijvoorbeeld zo geplaatst dat de bestuurder zijn gezichtsveld nauwelijks hoeft te verschuiven. Het airconditioningsysteem is uitgerust met grote knoppen en schakelaars, zodat de bestuurder die intuïtief kan terugvinden zonder zijn ogen van de weg te halen. De bedieningen van het geluidssysteem zijn gegroepeerd rond de spaken van het stuurwiel, zodat de bestuurder deze kan instellen zonder de handen van het stuur te nemen. Dankzij al deze designkenmerken kan de bestuurder zich volledig op de weg concentreren.

Meer informatie

Back to TOP