• Subaru Actieve Veiligheid

    Actieve Veiligheid

Actieve Veiligheid

De Symmetrical All-Wheel Drive, in combinatie met de uniek gebalanceerde Subaru BOXER-motor, is de technologie die de basis vormt voor Subaru's Actieve Veiligheid.
Actieve Veiligheid helpt u gevaarlijke situaties te vermijden, en geeft u de nodige gemoedsrust om zorgeloos te kunnen rijden, ook bij slechte weers- of wegomstandigheden.
We streven ernaar om veilige en betrouwbare auto's te bouwen die exact zo reageren als de bestuurder dat bedoelt.

Alle aspecten van het rijden beheersen om auto's veiliger te maken

Beeld u in dat u op een regenachtige dag op de snelweg rijdt. Misschien maakt u zich zorgen over al dat water op het wegdek. Water vermindert immers de tractie, waardoor de besturing minder nauwkeurig wordt.
Dankzij Subaru's uiterst geavanceerde Actieve Veiligheid echter, kunt u uw auto volledig onder controle houden, zodat u beter in staat blijft om gevaren te ontwijken ? zelfs bij slechte weersomstandigheden.
Subaru heeft alle basisfuncties ? rijden, sturen en stoppen ? verbeterd, om zo auto's te ontwikkelen die een uitzonderlijke stabiliteit en een volledig voorspelbare controle waarborgen, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. We maken onze auto's veiliger door alle aspecten van het rijden te beheersen.

Stabiliteit & betrouwbaarheid

Het Symmetrical All-Wheel Drive-systeem biedt een uitstekende tractie en betrouwbare rijprestaties, en de ophanging zorgt voor een optimale controle, zodat de auto precies zo reageert als de bestuurder verwacht. De zeer stijve en lichte carrosserie vermindert trillingen en verlaagt het risico op ongevallen. En de Hill-start Assist-functie helpt vermoeidheid te beperken.

Alles onder controle

Beeld u eens in dat u bij sneeuw- of regenweer een gladde bocht neemt, en dat de auto precies beweegt zoals u dat verwacht had. U draait vlot en nauwkeurig de hoek om en rijd daarna even soepel weer verder. Klinkt goed, vindt u niet? Subaru heeft in zijn auto's enkele functies ingebouwd die deze dagdroom werkelijkheid maken.

Vehicle Dynamics Control

Vehicle Dynamics Control is een elektronische voorziening die voorkomt dat de wielen doorslippen wanneer er een stabiliteitsverlies geregistreerd wordt. Daartoe houdt het systeem continu de rijomstandigheden in de gaten: de stuurhoek, het toerental, de ingeschakelde versnelling en de stand van het rempedaal. Het systeem bedient zelf de remmen als de auto onregelmatig gedrag vertoont, en voorkomt zo dat de auto in een bocht kan uitbreken.

Active Torque Vectoring

Dit is een gloednieuwe functie, en een stap verder in ons vermogen om risico's te vermijden. Bij het inrijden van een bocht remt VDC het binnenste voorwiel af, zodat er relatief meer koppel naar het buitenste wiel gaat. Daardoor draaien de buitenste wielen soepeler en kan de auto beter in de hand worden gehouden. De auto reageert betrouwbaar op het stuurwiel, waardoor eventuele obstakels op de weg of gevaarlijke situaties beter vermeden kunnen worden.

Remprestaties

De veiligheid van een auto, en zijn vermogen om risico's te vermijden, hangen rechtstreeks samen met zijn remprestaties. Gemoedsrust is een van de belangrijkste focuspunten van Subaru, en om dit te bereiken zijn de remmen specifiek ontworpen om snel te reageren onder alle wegomstandigheden.

Electric Brake-force Distribution (EBD)

Electric Brake-force Distribution ? of elektrische remkrachtverdeling in het Nederlands ? is een systeem dat de remkracht afhankelijk van de rijomstandigheden zo optimaal mogelijk verdeelt over de voorste en de achterste wielen. De voor- en achterwielen draaien rond met een verschillende snelheid, afhankelijk van de rijomstandigheden en het gewicht van de auto. Het systeem detecteert deze veranderingen, en verdeelt de remkracht ongelijk over de wielen om nog betrouwbaarder te kunnen remmen.

Brake Assist / Brake Override

Brake Assist

De meeste bestuurders zijn bij een noodstop niet in staat om het rempedaal voldoende krachtig in te drukken, waardoor aanrijdingen vaak ernstiger zijn dan eigenlijk nodig was. De Brake Assist-functie helpt de bestuurder bij het indrukken van het rempedaal en voorkomt daardoor dat dit soort situaties optreden. Het systeem registreert de snelheid en de kracht waarmee het rempedaal wordt ingedrukt, en bepaalt of er remondersteuning vereist is. Zo ja, dan wordt de remdruk automatisch opgevoerd.

Brake Override

Wanneer de bestuurder per ongeluk tegelijkertijd het gaspedaal en het rempedaal indrukt, beperkt het systeem het motorvermogen en zorgt het ervoor dat de remmen voorrang krijgen. Zo kunnen heel wat ongevallen voorkomen worden.

Meer informatie

Back to TOP