• Subaru Preventieve Veiligheid

    Preventieve Veiligheid

Preventieve Veiligheid

Subaru heeft EyeSight, haar Preventieve-Veiligheidstechnologie, ontwikkeld om potentiële gevaren te identificeren en het rijden veiliger te maken. Het systeem, dat gebruik maakt van een stereocamera om de weg vóór de auto in de gaten te houden, is het resultaat van alle knowhow die gedurende meer dan een kwart eeuw werd verzameld.
EyeSight was het eerste systeem in zijn soort dat in de praktijk werd toegepast in auto's voor commercieel gebruik.

Potentiële gevaren identificeren

Automatische remsystemen mogen dan nu wel gemeengoed zijn geworden in de automobielsector, Subaru ontwikkelde zijn eigen systeem al meer dan 25 jaar geleden.
Het begon allemaal in 1989, en in de loop van de jaren hebben we de technologie voortdurend verder ontwikkeld en vervolmaakt.
EyeSight dient als een extra paar ogen voor de bestuurder. Het houdt de weg vóór de auto in de gaten en merkt het op wanneer andere voertuigen, fietsers of voetgangers een potentieel gevaar vormen.
Wanneer het systeem vaststelt dat er een aanrijding dreigt, kan EyeSight automatisch de remmen bedienen om de schade te beperken of, als dat mogelijk is, de botsing zelfs volledig te voorkomen.
Naast de automatische remregeling heeft Subaru nog een aantal andere functies ontwikkeld die gebruik maken van de mogelijkheden van de stereocamera. Adaptive Cruise Control bijvoorbeeld, een snelheidsregeling die de bestuurder ontlast tijdens het rijden op de snelweg, en Lane Keeping Assist, dat ondersteuning bij het sturen biedt en de rijveiligheid vergroot.
Subaru EyeSight biedt ondersteuning bij alle aspecten: rijden, sturen en stoppen.

Veiliger rijden met behulp van geavanceerde technologieën.

Ongevallen volledig elimineren, dat is vanzelfsprekend het hoogste doel van elke autofabrikant. Precies daarom is Subaru de afgelopen 20 jaar bezig geweest met het ontwikkelen van zijn stereocamera en radar, die hebben geleid tot enkele geavanceerde veiligheidstechnologieën, waaronder EyeSight. Ook in de toekomst zal Subaru altijd blijven evolueren, om uw rijplezier en uw gemoedsrust nog verder te verbeteren.

EyeSight

Een tweede paar ogen.

Subaru is vastbesloten om autorijden veiliger te maken. En dat was dan ook zijn belangrijkste doel bij de ontwikkeling van EyeSight, want ongevallen voorkomen is veruit de beste manier om veilig onderweg te zijn. Twee camera's, die werken op dezelfde wijze als het menselijke oog, worden gebruikt om de omgeving in 3D te registreren. Naast andere voertuigen kan het systeem ook voetgangers en fietsers herkennen en nauwkeurig hun afstand, vorm en snelheid bepalen. Het systeem kan de bestuurder ondersteunen in diverse rijomstandigheden: hij kan de schade bij een ongeval beperken en in bepaalde gevallen zelfs het ongeval voorkomen, hij kan de vermoeidheid bij lange ritten tegengaan, of de auto stoppen wanneer de bestuurder per ongeluk op het verkeerde pedaal duwt.

Aanrijdingen voorkomen

Pre-Collision Braking System

Het systeem waarschuwt de bestuurder wanneer er een frontale botsing dreigt. Als de bestuurder niet probeert de aanrijding te voorkomen, dan treedt automatisch het remsysteem in werking om de auto af te remmen of helemaal te stoppen. Tracht de bestuurder toch de aanrijding te voorkomen, dan zorgt het systeem onmiddellijk voor een maximale remkracht dankzij de Pre-Collision Braking-functie.

Throttle management

Wanneer de bestuurder vanuit stilstand per ongeluk vooruit rijdt in plaats van achteruit, en EyeSight een object vóór de auto registreert, geeft het Pre-collision Throttle Management een waarschuwingssignaal, gaat er een waarschuwingslampje knipperen en wordt het motorvermogen beperkt.
Dit helpt de bestuurder een botsing met het voorwerp te voorkomen, of ten minste de schade te beperken.

* Afhankelijk van de vorm of zichtbaarheid van de muren of objecten die zich vóór de auto bevinden, wordt het systeem mogelijk niet geactiveerd.

Rijondersteuning

Adaptive Cruise Control

EyeSight heeft het concept van de traditionele cruise control volledig omgegooid. De stereocamera werkt samen met de motor, de transmissie en het remsysteem om ervoor te zorgen dat de auto een vastgestelde afstand aanhoudt tot zijn voorligger, en past indien nodig zijn snelheid aan om de juiste afstand te kunnen bewaren. Het systeem vergroot het comfort op lange ritten of in het spitsverkeer, zelfs bij langzaam rijdend tot stilstaand verkeer.

* Adaptive Cruise Control is een rijhulpsysteem dat is ontworpen om het rijden op de snelweg aangenamer te maken. De doeltreffendheid van dit systeem hangt af van verschillende factoren, zoals de auto zelf, het weer en het wegdek. Het is géén automatische rijfunctie die in staat is om rekening te houden met alle verkeersomstandigheden. De bestuurder blijft te allen tijde verantwoordelijk zelf voor het aanhouden van de voorgeschreven snelheid.
De ingestelde maximumsnelheid van Adaptive Cruise Control verschilt van land tot land.

Sway Warnings

Door vermoeidheid kan een bestuurder onbedoeld gaan slingeren. Wanneer het systeem dat registreert en de rijsnelheid ongeveer 60 km/uur of hoger is, waarschuwt EyeSight de bestuurder met een geluidssignaal en een controlelampje dat hij binnen zijn rijstrook moet blijven. De bestuurder wordt eveneens gewaarschuwd als het systeem registreert dat de auto bij een bepaalde snelheid de rijstrook verlaat.

Lane Keep Assist

De Lane Keep Assist-functie helpt de bestuurder als deze onbedoeld zijn eigen rijstrook verlaat. Bij het rijden op autosnelwegen of autowegen registreert de stereocamera de markeringen aan beide zijden van de rijstrook. Wanneer de bestuurder dreigt om onbedoeld zijn rijstrook te verlaten, zal Lane Keep Assist door middel van kleine stuurcorrecties de auto op zijn eigen rijstrook houden.

Vision Assist

Subaru minimaliseert dode hoeken en zorgt voor een goed nachtzicht dankzij geavanceerde technologieën. Met onze veiligheidsvoorzieningen willen we ongevallen voorkomen en alle inzittenden meer rijplezier en gemoedsrust schenken.

Subaru Rear Vehicle Detection

Een sensor die in de achterzijde van de auto is geïnstalleerd, detecteert voertuigen die de auto langs achteren naderen. De bestuurder wordt door middel van een led in de buitenspiegel of via een geluidssignaal gewaarschuwd als er een voertuig nadert.

High Beam Assist

Een camera met enkele lens, die geïnstalleerd is in de voorruit, registreert de verlichting vóór de auto en schakelt automatisch tussen het grootlicht en het dimlicht voor een optimale verlichting en veilig rijden in het donker.

Steering Responsive Headlights

De koplampen verlichten de weg vóór de auto, waarbij hun optische assen voortdurend worden aangepast om een optimaal zicht te waarborgen. Hierdoor kan een ander voertuig of een voetganger sneller herkend worden, wat het rijden in het donker een stuk veiliger maakt.

Disclaimer

Vertrouw bij het besturen van de auto nooit volledig op het hierboven beschreven systeem. Het systeem werd ontworpen om de bestuurder te ondersteunen bij het rijden en om de kans op ongevallen of schade te verminderen. Het kan niet garanderen dat aanrijdingen in alle omstandigheden vermeden zullen worden, en is evenmin ontwikkeld om rijhulp te bieden in slecht weer of bij beperkt zicht. Het systeem is ook niet zo ontworpen dat het in álle omstandigheden ongevallen kan voorkomen. De bestuurder blijft te allen tijde verantwoordelijk voor een veilige rijstijl en dient alle verkeersvoorschriften en -regels in acht te nemen. Dat de auto met het systeem is uitgerust, maakt op dat vlak geen enkel verschil. De bestuurder moet zelf een veilige rijstijl in acht nemen, voldoende afstand houden tot de voorliggers, zijn omgeving en de rijomstandigheden in de gaten houden en remmen of gas terugnemen om een veilige afstand te bewaren. Wanneer er een waarschuwingssignaal klinkt, moet de bestuurder zijn volle aandacht richten op wat er zich vóór de auto en in de omgeving afspeelt, en moet hij indien nodig remmen of andere noodzakelijke handelingen uitvoeren.

Behalve de hierboven beschreven beperkingen, heeft ook het systeem zelf zijn beperkingen wat de herkennings- en controleprestaties betreft. De bestuurder moet zorgvuldig in de handleiding de informatie over elke functie lezen vooraleer hij het systeem gebruikt, en het systeem uitsluitend gebruiken waarvoor het is bedoeld. Verkeerd gebruik kan tot een verkeerde werking van het systeem en dus tot een ongeval leiden.

Deze video's zijn uitsluitend ter illustratie bedoeld, en kunnen afwijken van de werkelijke specificaties.

Bij afwijkingen tussen deze informatie (inclusief die in de video's) en de informatie in de handleiding van de auto, geldt te allen tijde de informatie in de handleiding.

Meer informatie

Back to TOP