• Subaru Passieve Veiligheid

    Passieve Veiligheid

Passieve Veiligheid

De veiligheidsprestaties van Subaru scoren hoog in diverse veiligheidstests overal ter wereld, zoals bij JNCAP in Japan, IIHS en NHTSA in de VS en Euro NCAP in Europa. Al sinds het tijdperk van de Subaru 360 – toen Passieve Veiligheid nog lang geen gewoonte was in de automobielsector – steekt Subaru veel energie in het onderzoek naar en de ontwikkeling van zijn Passieve-Veiligheidstechnologie.

Rekening houden met passagiers en voetgangers.

Bij een ongeval vormt de carrosserie van de auto de laatste verdedigingslinie.
Om de veiligheid van zowel de passagiers als de voetgangers te vergroten, heeft Subaru de gegevens van duizenden verkeersongevallen verzameld en geanalyseerd.
Dankzij ons oog voor detail en aan de hand van continu onderzoek met crashtests, zijn we erin geslaagd onze Ring-Shaped Reinforcement Framed Body – een carrosserie met ringvormige verstevigingsframes – te ontwikkelen. Met zijn Passieve Veiligheid wil Subaru niet alleen de passagiers, maar ook de voetgangers beschermen.
Passieve Veiligheid is ontstaan uit de filosofie van Subaru dat elk element van een auto in het teken van de veiligheid moet staan.

Bescherming tegen aanrijdingen.

Sinds Subaru zijn allereerste stapjes zette in de bouw van auto's, hebben we de ontwikkeling van veiligheidstechnologieën – om bescherming te bieden bij een aanrijding – altijd voorop gezet. Subaru's zijn dan ook uitgerust met allerlei technologieën die ontworpen zijn om zowel de passagiers als de voetgangers te beschermen in geval van een aanrijding. Subaru heeft een uniek veiligheidsconcept: bij het ontwerp van elk aspect van de auto wordt gestreefd naar de grootst mogelijke veiligheid. Dat uit zich bijvoorbeeld in kenmerken als onze 'Ring-Shaped Reinforcement Frames body', die bescherming biedt bij aanrijdingen, of ons ontwerp van het motorcompartiment, dat de passagiers beschermt bij een ongeval.

Ring-Shaped Reinforcement Frames body

Veiligheid rondom

Het ontwerp van deze carrosserie bestaat uit een ringvormige structuur die de stijlen vooraan, in het midden en achteraan, links zowel als rechts, via het dak en de bodemplaat met elkaar verbindt. Dit wordt gecombineerd met versterkte draagbalken en dorpels aan de zijkanten van de auto, waardoor een veiligheidskooi ontstaat die het passagierscompartiment beschermt. Dankzij dit ontwerp worden de schokken bij een botsing, uit om het even welke richting, efficiënt geabsorbeerd.

Frontale botsingen/kop-staartbotsingen

De symmetrische lay-out van de Symmetrical All-Wheel Drive en het BOXER-platform beschermt de passagiers tegen schokken, doordat de volledige chassisstructuur van de auto als kreukelzone dienst kan doen in het geval van een aanrijding. Alle onderdelen van het interieur zijn ontworpen met het oog op veiligheid en werden vervaardigd van schokabsorberende materialen om het kwetsbare menselijke lichaam te beschermen. Dit concept is ontstaan vanuit de wetenschap dat zelfs het kleinste onderdeel gevaarlijk kan zijn vanwege de enorme krachten die spelen bij een ongeval. Daar heeft Subaru ook nog veiligheidspedalen aan toegevoegd, evenals stoelen die zodanig ontworpen zijn dat ze letsel als gevolg van een whiplash bij een kop-staartbotsing beperken.

Aanrijding van opzij / Frontale offset-botsing / Overkop

Bij alle Subaru's zijn er onbuigzame zijbalken in de portieren aangebracht, om bij een aanrijding van opzij de passagiers te beschermen. Doordat de carrosserie met ringvormige verstevigingsframes zo uitzonderlijk stijf is, wordt de gehele cabine beschermd in geval van een aanrijding of wanneer de auto overkop gaat. De toevoeging van SRS-zijairbags/-gordijnairbags en het gebruik van schokabsorberende materialen overal in het interieur helpen om het hoofd en het lichaam van alle passagiers te beschermen, in een cabine die volledig werd ontworpen om de krachten die bij een aanrijding vrijkomen te verminderen.

Voetgangersbescherming en botscompatibiliteit

Typisch voor een BOXER-motor is dat hij erg laag is. Daardoor is er extra ruimte onder de motorkap, die daardoor de schokken beter absorbeert wanneer een voetganger op de auto wordt geworpen. Dit vermindert het risico op hoofdletsel bij voetgangers in geval van een aanrijding. Zelfs de scharnieren en dempers van de motorkap zijn zodanig ontworpen dat ze schokken verminderen, en de voorbumper – die vaak als eerste met de benen van een voetganger in contact komt – is voorzien van een energie-absorberende structuur. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de aandacht die Subaru besteedt aan het ontwerp van élk aspect van zijn auto's, om zowel de passagiers te beschermen als ook de veiligheid van voetgangers en anderen te vergroten.

Meer informatie

Back to TOP