• Πρωταρχική Ασφάλεια

    Πρωταρχική Ασφάλεια

Πρωταρχική Ασφάλεια

H Subaru είχε πάντα ως κίνητρο την επιθυμία να φέρνει ξενοιασιά και απόλαυση σε κάθε διαδρομή.
Ακόμη και στις διαφημίσεις της για το Subaru 360 (το οποίο λανσαρίστηκε το 1958), η Subaru έδωσε έμφαση στην αξία ενός ευρέος οπτικού πεδίου που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν δεξιά και αριστερά με ασφάλεια στις διασταυρώσεις σιδηροδρόμων.
Η Πρωταρχική Ασφάλεια επικεντρώνεται στη βελτίωση της ασφάλειας του αυτοκινήτου στο υποκείμενο στάδιο του σχεδιασμού, και όχι με την προσθήκη χαρακτηριστικών εκ των υστέρων.

Ευκολία στην οδήγηση, λιγότερα ατυχήματα.

Η Subaru έχοντας προϋπάρξει κατασκευαστής αεροσκαφών, επιδιώκει τα "αυτοκίνητα χωρίς ατυχήματα" για την αποφυγή του σφάλματος στη λειτουργία και την κρίση. Κληρονομώντας τη φιλοσοφία ασφάλειας, στη Subaru επικεντρωνόμαστε στον πρωταρχικό σχεδιασμό, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο ένα σαφή, χρήσιμο και άνετο χώρο όπου ο οδηγός μπορεί να συγκεντρωθεί εύκολα στην οδήγηση.

Επιδίωξη για "αυτοκίνητα χωρίς ατυχήματα".

Τα αυτοκίνητα Subaru είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε τα αντικείμενα με ύψος περίπου ενός μέτρου να είναι εμφανή από τα παράθυρα σε κάθε πλευρά.Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν σωστά για παιδιά ή άλλα εμπόδια στη γύρω περιοχή. Κάθε πτυχή του αυτοκινήτου, μέχρι τη θέση των πλευρικών καθρεφτών και το σχήμα των ενσωματωμένων στις πόρτες τριγωνικών παραθύρων, έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό.
Στην πραγματικότητα, η τεχνογνωσία μας στην Πρωταρχική Ασφάλεια μπορεί να βρεθεί στα πιο απίθανα σημεία, όπως στη θέση οδήγησης και στα χαμηλής κόπωσης καθίσματα που κάνουν την οδήγηση ευκολότερη, ή ακόμη και στους διαισθητικούς διακόπτες μας.
Όταν οι οδηγοί είναι ελεύθεροι να συγκεντρωθούν στην οδήγηση, τα ατυχήματα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να συμβούν. Αυτός είναι ο λόγος που η Subaru προσεγγίζει τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων έχοντας την αποφυγή ατυχημάτων σταθερά κατά νου.

Βελτιστοποιημένη ορατότητα για κάθε συνθήκη

Η έγκαιρη ανίχνευση του κινδύνου μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων. Στη Subaru έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στην ελαχιστοποίηση των τυφλών σημείων και την βελτίωση της ορατότητας ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως η οδήγηση σε βροχή ή η οδήγηση τη νύχτα.

Ελαχιστοποίηση τυφλών σημείων

Η SUBARU είναι αφοσιωμένη σε τρόπους σχεδίασης που ελαχιστοποιούν τα τυφλά σημεία και παρέχουν εξαιρετική ορατότητα από το κάθισμα του οδηγού.
Το πλάτος της καθεμίας κολόνας του σασί έχει ελαχιστοποιηθεί, όπου αυτό είναι δυνατό, για να αυξηθεί η περιοχή του παρμπρίζ, ενώ διασφαλίζεται το ίδιο επίπεδο ασφάλειας των επιβατών, και οι υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ αποθηκεύονται έξω από το οπτικό πεδίο για να παρέχουν μέγιστη ορατότητα στον οδηγό. Το σχήμα του αμαξώματος είναι επίσης σχεδιασμένο να παρέχει στον οδηγό ευκολότερη αναγνώριση των διαστάσεων του αυτοκινήτου. Εξαιρετική ορατότητα και καθόλου παρεμπόδιση στο οπτικό πεδίο σημαίνει ασφαλέστερη οδήγηση.

Αυτόματοι προβολείς

Ένας αισθητήρας φωτός ανάβει αυτόματα τους προβολείς το σούρουπο, πράγμα το οποίο προλαμβάνει τον οδηγό από το να ξεχάσει να ανάψει τους προβολείς όταν οδηγεί το απόγευμα ή μέσα σε τούνελ όπου τα ατυχήματα είναι συχνά. Πρόσθετα με την διασφάλιση καλύτερης ορατότητας από τη θέση του οδηγού, παρέχει επίσης ορατή παρουσία στους άλλους. Η φιλοσοφία ασφάλειας της Subaru παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τον οδηγό, τους επιβάτες, τα άλλα αυτοκίνητα και τους πεζούς.

Αυτόματος Αισθητήρας Βροχής

Ένας αισθητήρας ανιχνεύει βροχόπτωση στο παρμπρίζ και ενεργοποιεί τους υαλοκαθαριστήρες, ρυθμίζοντας το διάστημα σκουπίσματος και την ταχύτητα ανάλογα με την ποσότητα της βροχής. Βοηθά την οδήγηση σε συνθήκες όπου ο οδηγός πρέπει να επικεντρωθεί στην κατεύθυνση του αυτοκινήτου και στην οδήγηση με δυνατή βροχή, χιόνι ή άλλες δύσκολες συνθήκες δρόμου.

Βέλτιστη Θέση Οδήγησης.

Η βέλτιστη θέση οδήγησης επιτρέπει στους οδηγούς φυσική κίνηση των χεριών και τον ποδιών τους, μειώνοντας την κόπωση και βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας και της άνεσης κατά την οδήγηση. Επίσης βοηθά τον οδηγό να κατευθύνει το αυτοκίνητο με ακρίβεια για ελιγμούς αποφυγής όταν εμφανίζεται κίνδυνος ατυχήματος.
Ο χώρος οδήγησης της Subaru είναι σχεδιασμένος να προσαρμόζεται έτσι ώστε κάθε οδηγός να μπορεί να βρει τη βέλτιστη θέση οδήγησης.

Ρυθμιζόμενο Κάθισμα Οδηγού

Τα καθίσματα της Subaru διαθέτουν μηχανισμούς ρύθμισης του καθίσματος έτσι ώστε οδηγοί με οποιαδήποτε διάπλαση να μπορούν να βρουν τη βέλτιστη θέση οδήγησης. Ένας ηλεκτρικός ανυψωτήρας καθίσματος και μηχανισμοί κλίσης, ολίσθησης και ανάκλησης επιτρέπουν στον οδηγό να ορίσει την πιο άνετη θέση του καθίσματος. Μία άνετη θέση οδήγησης προσφέρει λιγότερη κόπωση κατά την οδήγηση για πολλές ώρες, πράγμα το οποίο με τη σειρά του βοηθάει στην αύξηση της ασφάλειας.

Ρυθμιζόμενο σε Κλίση Τηλεσκοπικό Τιμόνι

Το ρυθμιζόμενο τιμόνι έχει τη δυνατότητα κλίσης επάνω-κάτω και τηλεσκοπικής κίνησης μέσα-έξω. Βοηθά στην ακριβή λειτουργία του τιμονιού και μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Άνετα Καθίσματα

Τα καθίσματα Subaru διαθέτουν εργονομικό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να προσφέρουν άνετο κάθισμα με λιγότερη κόπωση και απορρόφηση των κραδασμών από την επιφάνεια του δρόμου.Το βάρος των επιβατών κατανέμεται ομοιόμορφα σε μία ευρεία περιοχή της επιφάνειας του καθίσματος.
Παρέχει άνεση με μέτρια απαλότητα, ενώ παράλληλα προσφέρει σταθερή υποστήριξη του σώματος για λιγότερη κόπωση κατά την οδήγηση σε μακρινά ταξίδια.

Διαισθητική Διασύνδεση

Οι οδηγοί έχουν συχνά έλλειψη συγκέντρωσης όταν ελέγχουν την οθόνη της πλοήγησης ή όταν ρυθμίζουν τον κλιματισμό. Για την αποφυγή αυτού, η Subaru έχει σχεδιάσει μία διάταξη διασύνδεσης η οποία είναι εύκολη στη χρήση. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η τοποθέτηση της οθόνης πλοήγησης με τέτοιο τρόπο ώστε ο οδηγός να μην χρειάζεται να μετατοπίσει πολύ μακριά το οπτικό του πεδίο. Το σύστημα κλιματισμού χρησιμοποιεί μεγάλα κουμπιά και διακόπτες έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να ελέγχουν τη θέση τους διαισθητικά χωρίς να πρέπει να απομακρύνουν τα μάτια τους από τον δρόμο. Τα χειριστήρια του ήχου είναι ομαδοποιημένα γύρω από τις ακτίνες του τιμονιού έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να κάνει ρυθμίσεις χωρίς να πρέπει να μετακινήσει τα χέρια του μακριά από το τιμόνι. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σχεδίασης συμβάλλουν σε μία καμπίνα οδήγησης όπου ο οδηγός μπορεί να επικεντρωθεί απόλυτα στον δρόμο μπροστά.

Διαβάστε περισσότερα

Back to TOP