• Ενεργητική Ασφάλεια

    Ενεργητική Ασφάλεια

Ενεργητική Ασφάλεια

Η θεμελιώδης τεχνολογία της Ενεργητικής Ασφάλειας Subaru είναι το σύστημα Symmetrical All-Wheel Drive συνδυασμένο με τον μοναδικά ισορροπημένο κινητήρα BOXER της Subaru.
Παρέχοντας περισσότερη ισχύ για την καλύτερη αποφυγή του κινδύνου, η Ενεργητική Ασφάλεια σας προσφέρει ξενοιασιά για να απολαύσετε την οδήγηση χωρίς το άγχος των κακών καιρικών ή οδικών συνθηκών.
Η τελειοποίηση της οδήγησης μας βοηθά να προσφέρουμε ασφαλή, αξιόπιστα αυτοκίνητα τα οποία αντιδρούν ακριβώς στις προθέσεις του οδηγού.

Τελειοποιώντας τα στοιχεία της οδήγησης κάνουμε ασφαλέστερα αυτοκίνητα

Φανταστείτε πως οδηγείτε σε έναν αυτοκινητόδρομο μια βροχερή μέρα. Σε πολλά αυτοκίνητα, μπορεί να νιώσετε αστάθεια λόγω του νερού στην επιφάνεια του δρόμου. Αυτό οφείλεται στη μείωση της πρόσφυσης και θέτει σε κίνδυνο το σύστημα διεύθυνσης.
Η εξελιγμένη Ενεργητική Ασφάλεια Subaru σας επιτρέπει να ελέγχετε το αυτοκίνητο όπως θα έπρεπε, παρέχοντας μεγαλύτερη ικανότητα αποφυγής κινδύνων - ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες.
Στη Subaru έχουμε τελειοποιήσει όλες τις βασικές λειτουργίες ενός αυτοκινήτου - την οδήγηση, το στρίψιμο και την ακινητοποίηση - για να αναπτύξουμε αυτοκίνητα που προσφέρουν εξαιρετική σταθερότητα και προβλέψιμο έλεγχο ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ελέγχοντας τα στοιχεία της οδήγησης τα αυτοκίνητα γίνονται ασφαλέστερα.

Σταθερότητα & Αξιοπιστία

Εντυπωσιακή ελκτική δύναμη και αξιόπιστη δυνατότητα οδήγησης με το σύστημα Symmetrical All-Wheel Drive, και ανάρτηση με εξαιρετικές ικανότητες ελέγχου για συμπεριφορά αυτοκινήτου που προσδοκά ο οδηγός. Ένα εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα για σίγουρη οδήγηση και υψηλότερα επίπεδα αποφυγής κινδύνου. Η λειτουργία Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill-start Assist) βοηθά επίσης στη μείωση της κόπωσης του οδηγού στη διαδρομή.

Ανιχνευσιμότητα

Φανταστείτε να είστε σε θέση να οδηγείτε μέσα σε μία ολισθηρή στροφή μία χιονισμένη ή βροχερή ημέρα χωρίς απρόβλεπτη κίνηση του αυτοκινήτου, να στρίβετε ακριβώς όπως προβλέπετε σε ολόκληρη τη στροφή, και να βγαίνετε ομαλά από την στροφή. Η Subaru περιλαμβάνει ένα πλήθος λειτουργιών οι οποίες κάνουν το ομαλό στρίψιμο πραγματικότητα.

Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Οχήματος (VDC)

Το Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Οχήματος είναι ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός ο οποίος, όταν υπάρχει απώλεια της σταθερότητας, εμποδίζει το αυτοκίνητο να ολισθήσει με συνεχή παρακολούθηση των συνθηκών οδήγησης όπως η γωνία στροφής, οι στροφές του κινητήρα, η επιλογή της ταχύτητας και η θέση των φρένων. Ελέγχει τα φρένα εάν το αυτοκίνητο αρχίσει να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα και είναι αποτελεσματικός όταν το αυτοκίνητο πρόκειται να ολισθήσει πλευρικά όταν στρίβει.

Ενεργή Κατανομή Ροπής

Πρόκειται για μία νέα λειτουργία η οποία πηγαίνει τις ικανότητες αποφυγής του κινδύνου ένα βήμα παραπέρα. Κατά την διάρκεια μίας στροφής, το VDC εφαρμόζει τα φρένα στον μπροστινό εσωτερικό τροχό για να παρέχει βέλτιστη δύναμη κίνησης σε σχέση με τον εξωτερικό τροχό. Τα εξωτερικά ελαστικά στρίβουν ομαλότερα, πράγμα το οποίο με τη σειρά του αυξάνει την ικανότητα της διεύθυνσης. Το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται με ακρίβεια στον χειρισμό του τιμονιού από τον οδηγό, πράγμα το οποίο βοηθά να αποφευχθούν εμπόδια στον δρόμο ή τον κίνδυνο, αν χρειαστεί.

Απόδοση Φρένων

Η απόδοση της πέδησης έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια του αυτοκινήτου και με τις ικανότητες αποφυγής του κινδύνου. Η βασική εστίαση για την Subaru είναι η ξενοιασιά, και για να το επιτύχει αυτό, έχει σχεδιάσει τα φρένα έτσι ώστε να αποκρίνονται γρήγορα όταν τα εφαρμόζει ο οδηγός σχεδόν σε οποιονδήποτε τύπο δρόμου.

Ηλεκτρονική Κατανομή Δύναμης Πέδησης (EBD)

Η Ηλεκτρική Κατανομή Δύναμης Πέδησης είναι ένα σύστημα που κατανέμει την δύναμη πέδησης στον καλύτερο δυνατό βαθμό μεταξύ των μπροστινών και των πίσω τροχών ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Οι μπροστινοί και οι πίσω τροχοί περιστρέφονται με διαφορετικό ρυθμό ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και το βάρος του αυτοκινήτου. Το σύστημα ανιχνεύει αυτές τις αλλαγές και κατανέμει την δύναμη πέδησης σε ορισμένους τροχούς, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, για πιο αξιόπιστη πέδηση.

Υποβοήθηση Φρένων / Παράκαμψη φρένων

Υποβοήθηση Φρένων (Brake Assist)

Κατά τη διάρκεια συνθηκών πέδησης έκτακτης ανάγκης, η πλειοψηφία των οδηγών δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει επαρκή πίεση στα φρένα, πράγμα το οποίο συχνά κάνει τις συγκρούσεις χειρότερες από ό,τι θα μπορούσαν να είναι. Η λειτουργία της Υποβοήθησης Φρένων βοηθά τον οδηγό να πατήσει το πεντάλ των φρένων με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγει να συμβούν αυτές οι καταστάσεις. Η ταχύτητα με την οποία πατιέται το πεντάλ των φρένων και η δύναμη που εφαρμόζεται ανιχνεύονται για να προσδιοριστεί εάν απαιτείται υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης, και εάν ναι, η πίεση των φρένων αυξάνεται αυτόματα.

Παράκαμψη Φρένων

Εάν ο οδηγός πατήσει κατά λάθος και το πεντάλ του γκαζιού και το πεντάλ των φρένων την ίδια στιγμή, το σύστημα περιορίζει την απόδοση του κινητήρα και εφαρμόζει τα φρένα πρώτα και αποκλειστικά. Αυτό είναι αποτελεσματικό στην αποτροπή ατυχημάτων εάν ο οδηγός πατήσει το λάθος πεντάλ.

Subaru Global Platform

Subaru Global Platform

Η Subaru Global Platform (SGP) είναι η υποκείμενη πλατφόρμα που θα υποστηρίξει την επόμενη γενιά των οχημάτων της Subaru.
Οι εξελίξεις της SGP σε όλη την έκταση του πλαισίου (μεγαλύτερη ακαμψία, μεγαλύτερη αντοχή, μικρότερο βάρος, καλύτερη αντίσταση κύλισης και ευέλικτο σύστημα οδήγησης) ωφελούν ιδιαίτερα αυτά τα συστήματα ασφαλείας.
Πρόκειται για το μέλλον της Subaru και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση και ψυχική ηρεμία σε όλους, οδηγούς και επιβάτες.

Subaru Global Platform

Ο πιο ευέλικτος χειρισμός επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί το αυτοκίνητο όπως αυτός το επιθυμεί, και έτσι να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Οι βελτιώσεις στην ακαμψία του πλαισίου, στην ανάρτηση και στους σταθεροποιητές προσφέρουν αποτελεσματική απορρόφηση των κραδασμών από το οδόστρωμα και αποκρύπτουν τις ανώμαλες επιφάνειες, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και λιγότερη κόπωση σε μεγάλες διαδρομές.
Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο, το οποίο είναι ασφαλέστερο και πιο απολαυστικό στην οδήγηση.
Η πλατφόρμα SGP έχει ελαχιστοποιήσει τις δυσάρεστες δονήσεις ή τον θόρυβο, εξασφαλίζοντας σε όλους τους επιβάτες απολαυστική εμπειρία και άνεση για συζητήσεις μέσα στο αυτοκίνητο.
Οι βελτιώσεις της ανάρτησης και η μεγάλη ακαμψία του πλαισίου προσφέρουν άνετο εσωτερικό της καμπίνας για όλους.
Η πλατφόρμα SGP προσφέρει απόλαυση και ψυχική ηρεμία σε όλους, οδηγούς και επιβάτες.

Διαβάστε περισσότερα

Back to TOP