• Προληπτική Ασφάλεια

    Προληπτική Ασφάλεια

Προληπτική Ασφάλεια

Η Subaru ανέπτυξε το σύστημα EyeSight, την τεχνολογία Προληπτικής Ασφάλειας, για την αναγνώριση πιθανών κινδύνων και την υποστήριξη ασφαλέστερης οδήγησης. Με τη χρήση στερεοσκοπικών καμερών που παρακολουθούν τον δρόμο, το σύστημα EyeSight είναι το αποτέλεσμα συσσωρευμένης τεχνογνωσίας για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα.
Το σύστημα EyeSight ήταν το πρώτο σύστημα αυτού του είδους που χρησιμοποιήθηκε στην πράξη σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Προσδιορισμός πιθανών κινδύνων για την υποστήριξη ασφαλέστερης οδήγησης

Ενώ τα συστήματα αυτόματης πέδησης είναι πλέον κοινότυπα στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Subaru έχει αφιερώσει περισσότερα από 25 χρόνια για την ανάπτυξη του δικού της συστήματος.
Όλα ξεκίνησαν το 1989 και με το πέρασμα των χρόνων η τεχνολογία έχει τελειοποιηθεί μέσω της συνεχούς βελτίωσης.
Το σύστημα EyeSight λειτουργεί σαν ένα επιπλέον ζευγάρι ματιών που βοηθούν τον οδηγό στην παρατήρηση του δρόμου και αναγνωρίζει πότε άλλα οχήματα, ποδήλατα και πεζοί αποτελούν πιθανούς κινδύνους.
Όταν κρίνει ότι επίκειται σύγκρουση, το σύστημα EyeSight μπορεί να εφαρμόσει αυτόματα τον έλεγχο πέδησης για να περιοριστεί η ζημιά, ή αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, να αποφευχθεί η σύγκρουση συνολικά.
Εκτός από τον αυτόματο έλεγχο πέδησης, η Subaru έχει αναπτύξει μια σειρά λειτουργιών που χρησιμοποιούν τις δυνατότητες των στερεοσκοπικών καμερών. Αυτές περιλαμβάνουν το Προσαρμοζόμενο Cruise Control (Adaptive Cruise Control), το οποίο προσφέρει λειτουργία ελέγχου της ταχύτητας συνεισφέροντας στην οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, και το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Assist), το οποίο προσφέρει υποστήριξη στο σύστημα διεύθυνσης επιδιώκοντας την ασφαλέστερη οδήγηση.
Το σύστημα EyeSight της Subaru υποστηρίζει κάθε πτυχή των επιδόσεων του αυτοκινήτου: οδήγηση, διεύθυνση και ακινητοποίηση.

Βοηθώντας την ασφαλέστερη οδήγηση με προηγμένη τεχνολογία.

Μπορούμε να πούμε ότι η εξάλειψη ενός ατυχήματος είναι ο απώτερος στόχος κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων. Ως εκ τούτου, η Subaru έχει αναπτύξει τις στερεοσκοπικές κάμερες και ραντάρ για περισσότερα από 20 χρόνια, καθιστώντας τις προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος EyeSight. Η Subaru συνεχίζει να εξελίσσεται για την ενίσχυση της σιγουριάς και της απόλαυσης.

EyeSight

Ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια.

H Subaru δεσμεύεται για την ασφάλεια του οδηγού, και αυτό ήταν ο κύριος στόχος πίσω από την ανάπτυξη του συστήματος EyeSight, καθώς η αποφυγή μιας σύγκρουσης είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμείνει κάποιος ασφαλής στο δρόμο. Δύο κάμερες που λειτουργούν παρόμοια με τα ανθρώπινα μάτια χρησιμοποιούνται για να επεξεργαστούν τον περιβάλλοντα χώρο σε 3D. Επιπρόσθετα με τα συστήματα άλλων αυτοκινήτων, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει επίσης πεζούς και ποδηλάτες και να προσδιορίσει με ακρίβεια την απόστασή τους, το σχήμα τους και την ταχύτητα ταξιδιού τους. Το σύστημα μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς σε μία πληθώρα περιπτώσεων οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης της ζημιάς από τη σύγκρουση ή εάν είναι δυνατόν, να αποτρέψει τη σύγκρουση, μειώνοντας την κόπωση σε παρατεταμένους χρόνους οδήγησης, ή να σταματήσει τη λανθασμένη επιτάχυνση εάν πατηθούν τα λάθος πεντάλ.

Αποφυγή Σύγκρουσης

Σύστημα Πέδησης Προ-Σύγκρουσης

Στον κίνδυνο μιας μετωπικής σύγκρουσης, προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο. Εάν δεν υπάρχει έλεγχος αποφυγής, ενεργοποιεί το φρένο για να μειώσει την ταχύτητα ή ενδεχομένως να σταματήσει αυτόματα. Εάν υπάρχει έλεγχος αποφυγής, ενεργοποιεί το φρένο στη μέγιστη δύναμη, πολύ γρήγορα, μαζί με την λειτουργία Πέδησης Προ-Σύγκρουσης.

Διαχείριση Γκαζιού

Εάν ο οδηγός επιλέξει κατά λάθος να οδηγήσει προς τα εμπρός αντί να κάνει όπισθεν όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, και το σύστημα EyeSight ανιχνεύσει ένα αντικείμενο μπροστά από το αυτοκίνητο, η Διαχείριση Πεταλούδας Γκαζιού Προ-Σύγκρουσης εκπέμπει προειδοποίηση, αναβοσβήνει τη λυχνία και περιορίζει την απόδοση του κινητήρα.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει μετωπική σύγκρουση ή να μειώσει τη ζημιά.

* Το σύστημα μπορεί να μην ενεργοποιηθεί ανάλογα με το σχήμα ή την ορατότητα των τοίχων ή των αντικειμένων μπροστά από το αυτοκίνητο.

Υποστήριξη Οδήγησης

Προσαρμοζόμενο Cruise Control

Το EyeSight έχει μεταμορφώσει τη φιλοσοφία του παραδοσιακού cruise control. Οι στερεοσκοπικές κάμερες λειτουργούν από κοινού με τα συστήματα του κινητήρα, της μετάδοσης κίνησης και της πέδησης για να διασφαλίσουν ότι το αυτοκίνητο παραμένει σε μία καθορισμένη απόσταση πίσω από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, ρυθμίζοντας την απόσταση. Το σύστημα είναι επίσης εξαιρετικά βολικό σε μακρινές διαδρομές ή ώρα αιχμής της κυκλοφορίας, ακόμη και στην κίνηση με σταμάτημα και ξεκίνημα.

* Το Προσαρμοζόμενο Cruise Control είναι ένα σύστημα υποστήριξης της οδήγησης σχεδιασμένο για να κάνει ευκολότερη την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους ή σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Ο παραπάνω μηχανισμός μπορεί να μην λειτουργήσει όπως αναμένεται, ανάλογα με διάφορες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων του δρόμου, του καιρού και του αυτοκινήτου. Το σύστημα αυτό δεν παρέχει στον οδηγό μία αυτόματη λειτουργία οδήγησης η οποία είναι ικανή να χειριστεί όλες τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Οι οδηγοί θα πρέπει να θυμούνται να μην ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας.
Η εμβέλεια του Προσαρμοζόμενου Cruise Control διαφέρει ανάλογα με τη χώρα.

Προειδοποίηση Πλευρικής Εκτροπής

Η κόπωση κατά την οδήγηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο οδηγός άθελά του να παρεκκλίνει μέσα στην λωρίδα του. Όταν το ανιχνεύσει αυτό και η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι περίπου 60 km/h ή περισσότερο, το σύστημα EyeSight παρέχει στον οδηγό ακουστική προειδοποίηση και ενδεικτική λυχνία για να τον βοηθήσει να παραμείνει στην πορεία του. Ο οδηγός θα προειδοποιηθεί επίσης εάν το σύστημα ανιχνεύσει ότι το αυτοκίνητο αρχίζει να παρεκκλίνει μέσα στην διπλανή λωρίδα όταν οδηγεί με ορισμένη ταχύτητα.

Υποβοήθηση Διατήρησης της Λωρίδας

Η λειτουργία Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας βοηθά τον οδηγό να αποφύγει την ακούσια παρέκκλιση από την λωρίδα. Οι στερεοσκοπικές κάμερες αναγνωρίζουν τις διαγραμμίσεις σε κάθε πλευρά της λωρίδας, όταν οδηγείτε στον αυτοκινητόδρομο ή σε απλούς δρόμους. Έτσι, η λειτουργία αυτή επιτρέπει στον οδηγό να αποφύγει την αναχώρηση από τη λωρίδα βοηθώντας τη διεύθυνση του αυτοκινήτου.

Οπτική Υποβοήθηση

Η Subaru ελαχιστοποιεί τα τυφλά σημεία και προσφέρει καθαρή νυχτερινή όραση μέσω προηγμένων τεχνολογιών. Η ασφάλειά μας έχει ως στόχο να αποτρέψει ένα ατύχημα, παρέχοντας μεγαλύτερη απόλαυση και σιγουριά στους επιβάτες.

Σύστημα Ανίχνευσης Οπίσθιου Οχήματος

Ένας αισθητήρας τοποθετημένος στο πίσω μέρος του αμαξώματος ανιχνεύει τα οχήματα που πλησιάζουν από πίσω. Ο οδηγός προειδοποιείται για ένα όχημα που πλησιάζει μέσω της ενδεικτικής λυχνίας LED που βρίσκεται στον πλαϊνό καθρέφτη, ή μέσω ηχητικής ειδοποίησης.

Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων

Μια κάμερα μονού φακού τοποθετημένη στο μπροστινό παρμπρίζ ανιχνεύει τον φωτισμό μπροστά από το αυτοκίνητο και αλλάζει αυτόματα μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας φώτων για να διασφαλίσει καθαρή και ασφαλή νυχτερινή όραση.

Προβολείς με Απόκριση στην Διεύθυνση

Οι προβολείς αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου φωτίζουν τον δρόμο μπροστά, με τους αντίστοιχους οπτικούς άξονές τους να ρυθμίζονται σε διαφορετικές γωνίες για την διασφάλιση καθαρής όρασης. Αυτό επιτρέπει σε ένα αυτοκίνητο ή πεζό να είναι γρήγορα αναγνωρίσιμοι, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια κατά την νυχτερινή οδήγηση.

Εμπρόσθια Κάμερα

Εμπρόσθια Κάμερα

Η εμπρόσθια οθόνη εμφανίζει στην οθόνη πλοήγησης εικόνες από μια κάμερα τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος του οχήματος.
Η εμφάνιση στην οθόνη πλοήγησης, μπροστά στον οδηγό, περιοχών που αποτελούν «τυφλά σημεία», έχει βελτιώσει την ασφάλεια και την άνεση.

Πλαϊνή Κάμερα

Πλαϊνή Κάμερα

Στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών προβάλλεται η εικόνα από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στον καθρέφτη του συνοδηγού. Αυτό βοηθά τον οδηγό να ελέγξει την πλευρά του συνοδηγού, η οποία είναι συνήθως τυφλό σημείο.

Αποποίηση Ευθύνης

Ποτέ μην οδηγείτε το αυτοκίνητο βασιζόμενοι αποκλειστικά στο σύστημα που εξηγήθηκε παραπάνω. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί να βοηθά τον οδηγό στη λήψη αποφάσεων για τον δρόμο και για να μειώνει την πιθανότητα ατυχημάτων ή ζημιάς που οφείλονται στα ατυχήματα και στο άγχος του οδηγού. Δεν σχεδιάστηκε για να εμποδίζει τους οδηγούς να αμελούν να επικεντρώνονται στον δρόμο μπροστά οδηγώντας απρόσεκτα ή απερίσκεπτα, ούτε είχε σχεδιαστεί για να παρέχει υποβοήθηση της οδήγησης υπό κακές καιρικές συνθήκες ή συνθήκες κακής ορατότητας. Επίσης δεν σχεδιάστηκε για να εμποδίζει να συμβούν συγκρούσεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι οδηγοί είναι υπεύθυνοι να οδηγούν με ασφάλεια και πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς της κυκλοφορίας, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα. Οι οδηγοί θα πρέπει να φροντίζουν να οδηγούν με ασφάλεια και να διατηρούν ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, να δίνουν προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο και στις συνθήκες οδήγησης και να πατούν το πεντάλ των φρένων όταν είναι αναγκαίο ή να λαμβάνουν άλλα μέτρα για να διατηρούν ασφαλή απόσταση οδήγησης. Όταν ενεργοποιείται μία προειδοποίηση, οι οδηγοί θα πρέπει να δίνουν προσοχή στο τι είναι μπροστά από το αυτοκίνητο και στον περιβάλλοντα χώρο, να λειτουργούν το πεντάλ των φρένων και να εκτελούν άλλη ενέργεια εάν είναι αναγκαίο.

Υπάρχουν όρια στην απόδοση της αναγνώρισης και του ελέγχου του συστήματος επιπλέον της περιγραφής που παρέχεται εδώ. Οι οδηγοί θα πρέπει να φροντίσουν να διαβάσουν το βιβλίο οδηγιών χρήσης για την καθεμία λειτουργία πριν χρησιμοποιήσουν το σύστημα και να το χρησιμοποιούν πάντοτε σωστά. Η ακατάλληλη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία απόδοσης του ελέγχου, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ατύχημα.

Αυτά τα βίντεο είναι για σκοπούς απεικόνισης μόνο και μπορεί να διαφέρουν από τις πραγματικές προδιαγραφές.

Εάν υπάρχουν ασυμφωνίες μεταξύ αυτών των περιγραφών (συμπεριλαμβανομένων και των βίντεο) και της περιγραφής που παρέχεται στο βιβλίο οδηγιών χρήσης, η περιγραφή στο βιβλίο οδηγιών χρήσης θα υπερισχύει.

Διαβάστε περισσότερα

Back to TOP