• Παθητική Ασφάλεια

    Παθητική Ασφάλεια

Παθητική Ασφάλεια

Οι επιδόσεις ασφαλείας της Subaru την κατατάσσουν υψηλά σε διάφορα προγράμματα αξιολόγησης ασφάλειας ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των JNCAP στην Ιαπωνία, IIHS και NHTSA στις ΗΠΑ και Euro NCAP στην Ευρώπη. Από την εποχή του Subaru 360 – μια εποχή που η παθητική ασφάλεια δεν είχε γίνει ακόμη mainstream στην αυτοκινητοβιομηχανία – η Subaru συνεχίζει την έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας Παθητικής Ασφάλειας.

Λαμβάνοντας υπόψη επιβάτες και πεζούς.

Στο ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης, το αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι η τελευταία γραμμή άμυνας.
Επιδιώκοντας την ασφάλεια επιβατών και πεζών, η Subaru έχει συλλέξει και αναλύσει εκτενή στοιχεία από μια σειρά τροχαίων ατυχημάτων.
Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η συνεχής έρευνα μέσω δοκιμών σύγκρουσης μας επέτρεψε την ανάπτυξη του Αμαξώματος με Πλαίσια Ενίσχυσης Σχήματος Δακτυλίου. Επιπρόσθετα της προστασίας των επιβατών, η παθητική ασφάλεια Subaru είναι σχεδιασμένη να προστατεύει τους πεζούς.
Η Παθητική Ασφάλεια Subaru είναι μια ιδέα που γεννήθηκε από το σκεπτικό της Subaru το οποίο απαιτεί ασφάλεια σε κάθε στοιχείο του κάθε αυτοκινήτου.

Προστασία έναντι των Συγκρούσεων.

Από τότε που ξεκίνησε την δραστηριότητα της παραγωγής αυτοκινήτων, η Subaru έχει πάνω απ 'όλα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη "τεχνολογίας ασφαλείας" για να παρέχει προστασία έναντι των συγκρούσεων. Τα αυτοκίνητα Subaru ενσωματώνουν πολυάριθμες τεχνολογίες σχεδιασμένες να προστατεύουν τους επιβάτες, καθώς επίσης και τις ζωές των πεζών, στην περίπτωση μίας σύγκρουσης. Ο σχεδιασμός κάθε πτυχής του αυτοκινήτου με σκοπό να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια είναι μία φιλοσοφία ασφαλείας των συγκρούσεων η οποία είναι μοναδική στην SUBARU και αποδεικνύεται με χαρακτηριστικά όπως το "αμάξωμα με Πλαίσια Ενίσχυσης Σχήματος Δακτυλίου" για προστασία έναντι των συγκρούσεων, ή τη διάταξη του κινητήρα η οποία προστατεύει τους επιβάτες από κτυπήματα στην περίπτωση ενός τρακαρίσματος.

Αμάξωμα με Πλαίσια Ενίσχυσης Σχήματος Δακτυλίου

Η καρδιά της συνολικής ασφάλειας

Η σχεδίαση αυτού του αμαξώματος διαθέτει δομή δακτυλίου που συνδέει τις αριστερές και τις δεξιές κολόνες A, B και C μέσω της οροφής και του δαπέδου, συνδυασμένη με ενισχυμένες πλευρικές ράγες και πλευρικά μαρσπιέ που συνδέουν την πλευρά του αμαξώματος δημιουργώντας έτσι έναν κλωβό ο οποίος περικλείει την κεντρική καμπίνα. Αυτός ο σχεδιασμός απορροφά αποτελεσματικά τις δονήσεις από κάθε κατεύθυνση σε περίπτωση ατυχήματος.

Μετωπικές/Οπίσθιες Συγκρούσεις

Η συμμετρική διάταξη της πλατφόρμας Symmetrical All-Wheel Drive + του κινητήρα BOXER προστατεύει τους επιβάτες από κρούσεις εκμεταλλευόμενη αποτελεσματικά ολόκληρη τη δομή του σασί σαν μία συνθλιβόμενη ζώνη στην περίπτωση μιας σύγκρουσης. Κάθε εξάρτημα μέσα στην καμπίνα έχει σχεδιαστεί με την ασφάλεια πρώτα και έχει κατασκευαστεί με υλικά απορρόφησης των κραδασμών για να προστατεύει το ευαίσθητο ανθρώπινο σώμα. Αυτή η φιλοσοφία πηγάζει από το γεγονός ότι ακόμη και το μικρότερο τμήμα του εξοπλισμού μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο εάν υποβληθεί στις υψηλές ενέργειες μιας σύγκρουσης. Έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί πεντάλ ασφαλείας και ένα σχήμα καθίσματος που μειώνει τη βλάβη από αυχενικούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια μίας σύγκρουσης του πίσω μέρους.

Πλευρικές/Πλάγιες Συγκρούσεις, Ανατροπή

Τα Subaru έχουν άκαμπτες πλευρικές δοκούς πορτών μέσα στις πόρτες και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου για να προστατεύουν τους επιβάτες κατά τη διάρκεια πλευρικής σύγκρουσης. Το υψηλό επίπεδο ακαμψίας που παρέχεται από το αμάξωμα με Πλαίσια Ενίσχυσης Σχήματος Δακτυλίου προστατεύει ολόκληρο τον χώρο της καμπίνας στην περίπτωση σύγκρουσης ή ανατροπής. Η προσθήκη των μπροστινών πλευρικών αερόσακων SRS, των αερόσακων SRS οροφής και η χρήση υλικών απορρόφησης κραδασμών σε ολόκληρο το εσωτερικό βοηθούν στην προστασία του κεφαλιού και του σώματος των επιβατών μέσα σε μία καμπίνα εξ ολοκλήρου σχεδιασμένη για να μειώνει τα τραντάγματα της σύγκρουσης.

Προστασία Πεζών και Συμβατότητα

Ένα από τα χαρακτηριστικά του κινητήρα BOXER είναι το χαμηλό δομικό του προφίλ. Αυτό επιτρέπει να διατεθεί χώρος κάτω από το καπό για να απορροφά τους κραδασμούς εάν πέσει επάνω στο αυτοκίνητο ένας πεζός, εκεί όπου μπορεί να υπάρξει υψηλός κίνδυνος τραυματισμού του κεφαλιού. Ακόμη και οι μεντεσέδες και τα αμορτισέρ αερίου του καπό είναι σχεδιασμένα να μειώνουν τις κρούσεις και ο μπροστινός προφυλακτήρας διαθέτει δομή η οποία απορροφά την ενέργεια της σύγκρουσης επειδή εκεί συχνά κτυπούν τα πόδια των πεζών. Αυτοί είναι απλά μερικοί τρόποι με τους οποίους η Subaru έχει σχεδιάσει κάθε πτυχή των αυτοκινήτων της για να προστατεύει τους επιβάτες της, καθώς επίσης και για να κάνει πιο ασφαλείς τους πεζούς.

Subaru Global Platform

Subaru Global Platform

Το πλεονέκτημα της Subaru Global Platform δεν περιορίζεται στην οδήγηση αλλά αυξάνει σημαντικά το επίπεδο των συνολικών επιδόσεων ασφαλείας της SUBARU.

Χάρη στην υψηλή ακαμψία και το χαμηλό κέντρο βάρους επιτυγχάνεται εξαιρετική απόδοση αποφυγής κινδύνου. Σε συνδυασμό με την ενισχυμένη απόδοση των φρένων, το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται γρήγορα σε αιφνίδιες διαδικασίες αποφυγής. Οι επιδόσεις ασφαλείας σε περίπτωση σύγκρουσης έχουν επίσης εξελιχθεί. Η βελτιωμένη αντοχή του αμαξώματος του οχήματος και η βελτιστοποιημένη ενίσχυση του πλαισίου συνιστούν μια δομή που απορροφά αποτελεσματικά τους κραδασμούς. Αναβαθμίζουμε περαιτέρω τις επιδόσεις ασφαλείας σε περίπτωση σύγκρουσης της SUBARU, η οποία έχει ήδη κερδίσει κορυφαίες αξιολογήσεις σε αυτό τον τομέα σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Back to TOP